Säg omelett! (från recepten.se)
Snabbt och lätt som en plätt! Recept på omelett med förslag på olika fyllningar. Man kan också göra den utan fyllning, så kallad omelette naturell.
Tid: 10 minuter
1 portion
Du behöver:
2 ägg
2 msk vatten (eller mjölk eller grädde)
1 krm salt
ev. lite finmalen peppar
Ev. fyllning (välj något av följande):
1 skiva (ca 50 g) tärnad kassler eller skinka½ dl hackad (tinad) spenat
1 dl riven ost
1 msk färska örtkryddor, t.ex. basilika, persilja, gräslök, dragon, körvel
Vispa lätt ägg, vatten, salt och ev. peppar i en bunke med en vanlig visp eller gaffel. Det ska bara vispas lätt.
Tillsätt om du vill någon av fyllningarna och blanda i äggsmeten.
Hetta upp en stekpanna med matfett, t.ex. flytande margarin, på medelhög värme.
Häll i äggsmeten i stekpannan när den är varm (när margaranet slutat bubbla).
Grädda omeletten. Skaka pannan någon gång då och då så den lösa äggsmeten rinner ner. När kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta lite på den med en stekspade så att lös äggsmet i mitten rinner ner.
När äggsmeten stelnat är omeletten klar. Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik och servera!
Detta recept kommer från recepten.se. Du kan se bilder och läsa/skriva kommentarer till receptet här.